2012. március 24., szombat

Rita születésnapos játéka
IX. felvonás - második szösszenet



Krealady - Ildikó csomagja volt az, ami sérülten érkezett. Csilingelt a vészcsengő az agyamban, hogy jajj csak nehogy valami hiányozzék belőle! :( De gyors levlistás levélváltásból kiderült, hogy hála az égnek, hogy nem!!! De maga a tény akkor is bosszantó!
Meseszép tavaszt hozó Tilda-tavasztündért kaptam tőle. Csodálatos, kecses darab! A kisebbik fiam azóta is rá van izgulva a rózsaszín gombjaira :DDD Kaptam egy ajtódíszt is - rögtön meg is találta a helyét - azóta ott fogadja a hozzánk érkezőket. Meg persze - bár a képen elbújik a tündérkém mellett - ott van az aranyos, kézzel készített üdvözlőlap is.


Valamibagi - Ágitól egy kék!!! csipkés csodát kaptam. Meseszép. Azonnal beugrott az ötlet, hogy némi gyöngyöt és kapcsot rávarrva karkötő lesz belőle. A csomag egyik sarkába elbújt egy csillagszóró is, aminek láttán felcsillantak a gyerekszemek itthon... :) Egy virágmintás medálos nyaklánc is volt a borítékban - finom, kis darab. Persze az elmaradhatatlan képeslap sem hiányzott - természetesen zöld-rózsaszín :))) színvilágban.



Ildina - Ildikó csomagját bontva a képeslapba "botlottam" először és fentebb látható selyemzsákocskába. Tovább bontogatva ezek az apró, ám örömet hozó meglepetések voltak benne. Fülbevaló és medál alapok, kulcstartó, egy vintage hatású medálos nyaklánc és egy gyöngyházból készült!!! gyűrű. A nagy listázásból kimaradt, hogy nálam a gyöngyházas motyók is befutóak, nagyon szeretem őket, úgyhogy ő is sokat lesz porondon!




Főkolomp - Zsuzsitól hatalmas boríték érkezett. Kibontás után az első kép fogadott :) Tovább bontogattam, de még akkor is csak egy "csomagolás" fogadott - egy édes kis táska. Kisfiam elkerekedett szemmel nézett rám: - Anyaaaaaaaaaa! Lehet az enyém....??? :O Az Ákos névben is van K betű... (no comment... :))) (Nekem meg közben az jutott eszembe, hogy amikor elindulok gyöngyvásárló körútra, akkor ezentúl ebbe fogom összegyűjteni az út során keletkezett kincseket. Tehát a szatyorkán osztozni fogunk.)
Aztán a szatyorkából előkerült egy csodaszép családi kötelék, egy kis tűpárna - happy birthday felirattal, mintácskával, és egy üdvözlőlap kedves szavakkal.


Tudom, sokáig kellett várni a következő posztra - de itt a jó idő, a gyerkőket úgy kell beimádkozni udvarról, utcáról, le a bicajról. Futólag vagyok már egy hete a gép közelébe - bocsánatot kérek érte.

Ismét csak köszönöm a sok szép mindent. Mindegyik szívemnek kedves darab - mint ahogy az első garnitúra is. Ráadásul RENGETEG bélyeg is összegyűlt, amit természetesen küldök tovább a csomagban :)))

2012. március 14., szerda

Rita születésnapos játéka
IX. felvonás

A játék kerek egy évig tart. Sokan jelentkeztünk, így Rita 3 csoportot "csinált" belőlünk. Nekem a kék csoport "jutott", ahol a kilencedik születésnapos én vagyok.

Nézzük csak sorjában, hogy eddig mi minden szépet kaptam:


Sviro - Ildikó készített nekem egy könyvjelzőt. Kis, finom lencse fityegőt kapott a végére. Nagyon tetszik! Aztán kaptam egy zöld-rózsazsín :) kulcstartót, egy zöld-rózsaszín :) üdvözlőlapot, egy narancs illatos!!! és színű hímzőfonalat és egy szivárvány mentos-t. Ez utóbbit a páromnak adtam - nagyon szereti :D


Luna - Edinától kaptam muffin kulcstartót, szalmagyöngyöket, és olyan fülialapot, ami nekem állandóan hiánycikk itthon, így ennek a párnak is nagyon-nagyon örültem. Aztán volt még benne szívecskés nyalóka, finom illatú tea és az elmaradhatatlan paprika. Isteni illatok törtek elő a borítékból kibontás után :)



Batorba - Csilla csomagját elneveztem napnarancssárga csomagnak - szerintem nagyon magyarázni sem kell. Nagyon szép dobozkát kaptam - szinte élnek a rózsák a dobozon. Aztán ott van a szívet melengető színvilágú zsepitartó. ...és a lényeg, amin nagyon meghatódtam - az a bögre. Ennyire személyre szabott bögrém még sose volt. Mert hiába vett az ember neves bögrét, horoszkópos bögrét, neki tetsző bögrét - egyik se kimondottan saját részre készült - úgymond tucat darab volt. De ez! Ez nekem készült! :) Aztán még ott voltak persze az finom illatot árasztó teák, és a finom nasik.


Foltvarronc - Györgyi munkáját is megcsodáltam. Nekem nem megy a horgolás, így az üdvözlő lapon található csillag nagy kincs lesz nekem. Kék színvilágú kis neszit is kaptam tőle. Jól bele tud majd lapulni a kisebbik lóti-futi táskámba! Na és a doboz! Minden gyöngyös álma. Bár megizzasztott első körbe, mert igencsak forgattam, hogy hol is kell ezt első körbe kinyitni??? Aztán rájöttem, és nevettem magamon egy sort. A tartalmáról pedig... minden fakkjában finom falatok voltak. A másik fele nem látszik, de az is teli volt finom csoki szeletekkel.


Foltmoly - Edinától is zöld-rózsaszín összeállítású meglepit kaptam, de különleges zöld-rózsaszínból. Nagyon tetszetősre sikerült. ...és igen! Belefért a telóm a tokba - mint a mellékelt fénykép is bizonyítja. Direkt úgy fényképeztem, hogy benne legyen a telefonom is. A csokira pedig ebéd után rögtön lecsapott a kisebbik fiam. Szépen beosztotta - egyet ebéd után, egyet uzsi után, egyet.... :)))



A következő csomag Ritától jött. Először meglepődtem, hisz azt írta, hogy a szatyorkát választotta a "kívánságlistáról", és ez pedig egy nagy pénztárca. A látszat addig tartott, amíg a kezembe nem vettem, és ki nem nyitottam a patentot. Hát bizony ez a szatyor lapult benne összehajtogatva. Zöld és kék és rózsaszín és vidámságos és...és...és Nagyon szuper! Kaptam még többféle teákat és olyan csokit, amit én még az életben nem láttam/hallottam. Csokihabos-meggyes-csilis töltelékest. Egyenlőre még távolról vizslatjuk egymást, de valószínű, hogy győzni fog a kiváncsiság :)



Cseresznyevirág - Veronikától természetesen gyöngyös csomagot kaptam. Az üdvözlőlapon azt írta, hogy nem akarja a meglévő gyöngyékszereimet szaporítani (pedig meg lett volna becsülve egy általa készített gyöngyékszer is ám!), így egy kézzel készített notesz borítót készített nekem, ami meseszép lett. A blogjában úgy is írta Zsófi a megjegyzések között, hogy úgy néz ki, mint egy tündérnapló. Igaza van! Kaptam még gyöngycsomagot, alkatrészeket, amiknek szintén örülök.




Képzeljétek el, amikor a postás behozta a hatalmas dobozt - elképzelni nem tudtam, hogy mi lehet benne, mert bizony ráadásul még zörgött is! Aztán kibontottam Cinella - Szilvitől érkezett csomagot és ez a szépséges doboz lapult benne, ami kinyitás után még további meglepiket tartogatott. Úgymint a hímzés a teteje belső oldalán, a teák és a csokik.


....és van egy bónuszom is:




Ez egy Facebook-os ismerettség "következménye". Mikor Erzsike felrakta a kézművesek csoportba ezt a művét, áradoztam róla, hogy mennyire tetszik. Az ékszertartó volt az alap, és gyurmából készítette el rá a virágindát. Ezzel a szépséggel lepett meg a születésnapomra. Köszönöm még egyszer neki!




Sok szép mindent kaptam - simogatom, szeretgetem, csodálgatom őket. Lassan megtalálja minden a helyét. Köszönöm a rám fordított időt és energiát, amit az ajándékokba fektettetek lányok!




ui.: közben megérkezett krealady - Ildikó csomagja is - ahogy életre kellnek az aksik, azt is kiposztolom.



2012. március 11., vasárnap

Sorsoltam!

Köszönöm mindannyiótoknak a részvételt. Kérlek nézzétek el nekem, hogy nem fényképeztem. Most este jutottam egy kis szusszanásnyi időhöz, akkor ejtettem szerét a sorsolásnak.

Sokan jelentkeztetek, de ugye csak egy nyertes lehet. Felírtam a neveket, bele dobtam a varázsládikámba, jól megráztam, megkevertem, majd Fortuna úgy döntött, hogy Zsófi-t fogadja kegyeibe!

Kérlek keress meg e-mailbe (profilom alatt megtalálod a címem), mert a blogodon nem találtam elérhetőséget!


2012. március 10., szombat

JÁTÉK!!!

Még éjfélig lehet jelentkezni az általam hírdetett játékra itt.

Illetve a PIF játékomban is van még egy hely itt

Ráadásként szeretném köszönteni az összes általam - még ha csak virtuálisan is - ismert Ildikó nevű bloggerinákat!


2012. március 7., szerda

Csipkés Tüsi




Termékeny időszakom van - bár a színek most nem igazán akarnak a segítségemre lenni. Mézesmama Tüsijét fűztem meg.. Nagyon csipkés, nagyon habos-babosnak érzem a végeredményt, de azért sem fog ollót kapni.
Bár nem két tűvel/damillal fűztem, mert lusta voltam rá, így is könnyen ment, és szerettem csinálni.
Viszont a fényképek csapnivalóak - pont a csipkéssége miatt - nézzétek el nekem - ennyit tudtam kihozni belőlük.


Mézesmama! Köszönöm a mintát!

2012. március 5., hétfő

Filled Square





Mivel mostanában "dühöng" nálam a zöld-rózsaszín párosítás, ezért most ez is ilyen színvilágúra és kicsit élénkre és harsányra? sikeredett. Nem tudom, ti döntsétek el.
(mindezek mellett jelen pillanatban egy kék-barna és egy kék-fehér-arany színösszeállítású félkész alkotás fekszik előttem illetve van hozzá összekészítve a munkára)
A medálnak a hátsó, ugyanolyan díszítését, mint ami elölről fogja a kabosont, nem fűztem már rá, mert feleslegesnek tartottam. Ennyiben eltértem az eredetitől. Meg hát persze rivoli helyett kaboson található benne, mert nem találtam sehol megfelelő színű-méretűt a medálhoz. Persze az elkészülte óta a kedvenc boltomban már található olyan darab, ami kedvemre való lenne bele.


Minta: Try-to-bead
Köszönöm!